fredag den 4. januar 2013

Citron mousse

Denne citron mousse kan også laves med lime. har dog ikke selv prøvet det i nu.
Det var til min først fondant kage jeg lavede denne citron mousse til. jeg lavede både en med lyse bunde og en med kako bunde. og den smager fint til begge slags bunde. Der er riglig til 2 lag i en rund kage på 26 cm.

4 dl piskefløde
4 dl creme frais
1½ dl sukker
1½ dl citronsaft
6 blade husblas

Fremgangsmåde.
Pisk fløden flødeskum. kan sættes på køl indtil det skal bruges. husblasen sættes i blød i kolde vand.
Creme frais og sukker piskes sammen ved lav last, så sukkeret for lov til at opløse i creme fraisen.
De 1½ dl citromsaft varmes langsomt op, hvor så det husblas krammes for vand og kommes i citronsaften, rør rund for at få husblasen ordenlig smetet i citronsaften. når så citronsaften er lunken ha det hældes sammen med creme fraisen og sukker, hvor det bliver rørt sammen med en dejskraber. Når det er godt rørt sammen kan komme i flødskummet, og vend det forsiktigt i. Her efter skal det stivne i køleskabet i min. par timer, gerne 5 timer. for at det er stift nok til at komme i kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar